4/26/2011

klubb GULDs förflutna på Röda Sten

klubb GULD har tidigare svettats på Röda Sten i Göteborg, som vi sjukt stolta över när vi fick träda in på.
Röda Sten är ett av de klubblokalerna i Göteborg som enligt mig ger vad som utlovas.
Klubbarna som kör dör har tydliga rubriker som de vet att dom kan leverera. Rubriker med tydliga musikgenrer. Till skillnad från många andra ställen.
Röda Sten ligger inte i centrala Göteborg vilket både positivt och negativt. Positivt på sättet att det bidrar till en härlig känsla av det känns lite hemligt och besökarna känner sig lite extra medvetna av sitt val att gå dit.
Det negativa med att det ligger där det ligger är att motsatsen att man drar sig från att åka dit och chansa om det är en klubb man inte vart på tidigare (speciellt på vinterhalvåret). Och att då risken är att klubbarna som kör mister alla de där som kanske hade älskat klubben men inte lyckats nå ut till. Fast va fan, vill man klubba så vill man. Så krävs det lite jobb för att hitta de där guldkornen.

GULD har vid två tillfällen kört på Röda Sten.
1a den 19 nov 2010. Då var det snöstorm utanför och ånga på insidan.
Lite smått nervösa inför en premiär utan någon någon som helst vetskap om hur folk skulle tycka.
Men faan va fin respons vi fick. Fullt på dansgolvet, tv-spels hörnan var fylld av ivriga dansare som tog en paus med en kall och kickade asen av varandra i Mario kart. Ett hav av svettiga människor stod sedan där i rampljuset kl 03.00 när det sorgligt nog var dags att stänga. Lyckat!

2a den 29e jan 2011. Snön låg som ett is hav över gatorna med folk lyckades halka sig till GULD på Röda Sten även den här gången, fler än förra. Ett fint ryckte hade spridits och den kom nästan 100 personer mer än förra GULD. Den här gången hade vi även besök bakom DJbordet av duon "Do It" som spelade fet electro med inslag av hiphop. Fick även fin besök på dansgolvet av en från Mash Up International. fet kväll!

Fler feta blir det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar